יהלום עגול מלוטש לופה

שינוי מגמה? האטה בקצב הירידה במחירי היהלומים באפריל

מחירון היהלומים של IDEX רשם באפריל ירידה קלה בשיעור של 0.59%, וזאת אחרי ירידה של 1.52% במחירי היהלומים בחודש מרץ, כך דווח ב-IDEX Online. על פי הפרסום, למרות אי-הוודאות בנוגע להתאוששות המחירים, כמה גורמים מרמזים על שינוי מגמה אפשרי.

 

מהמחירון עולה כי מחירי יהלומי המעבדה ממשיכים לצנוח. בנוסף, הסנקציות של ה-G7 על יהלומים מרוסיה חסמו בפני עולם המסחר חלק משמעותי מהיצע היהלומים העולמית, ואילצו את אלרוסה (Alrosa) למכור סחורה למאגר המתכות והאבנים היקרות של רוסיה, גוחראן (Gokhran). במקביל, גם דה בירס (De Beers) הקטינה את נפח ההפקה ומכירות היהלומים, כשצמצמה ב-23% את הפקת היהלומים ברבעון הראשון של 2024, וצופה לצמצם השנה את הפקת היהלומים ב-10%. צמצום ההיצע, לצד ירידה בעניין ביהלומי מעבדה, יוצרים הזדמנות להתאוששות במחירים. עם זאת, יש אי-ודאות בנוגע לעתידה של דה בירס עצמה, לאחר ההצעה שהגישה לאחרונה ענקית הכרייה BHP, לרכוש את החברה-האם של דה בירס, אנגלו אמריקן (Anglo American). בנוסף, הסנקציות שהוטלו על יהלומים במשקל 0.5 קרט ומעלה שמקורם ברוסיה, עלולה לשבש עוד יותר את המסחר בשוק.

 

מחירון היהלומים אמנם המשיך לרדת בחודש שעבר, אחרי התאוששות זמנית בנובמבר ודצמבר, אך נראה כי קצב ירידות המחירים מאט. ברמה החודשית, מחירי היהלומים ירדו ב-1.3% באפריל, והמשיכו את מגמת ירידות המחירים העקביות, שנרשמו בין החודשים אפריל 2022 ואוקטובר 2023.

 

בחישוב שנתי, מחירי היהלומים ירדו באפריל ב-15%. ירידות מחירים נרשמו ברוב קטגוריות המשקל, להוציא יהלומים במשקל 5 קרט, שמחיריהם עלו ב-2.3%. יהלומים במשקל 4 קרט, לעומת זאת, רשמו את הירידה המשמעותית ביותר, בשיעור של 4.5%. בחישוב שנתי, יהלומים במשקל 3 קרט ו-4 קרט רשמו ירידות עקביות, בהמשך למגמה של החודשים קודמים.

 

לסקירת המחירים המלאה לחצו כאן

 

יהלומים מלוטשים יהלומי מעבדה

 

כתבות נוספות בנושא

דילוג לתוכן