היא למדה הנדסה ועבדה בהייטק, אבל הלכה עם התשוקה ליהלומים שירשה מאביה היהלומן. בניגוד לרוב חברות היהלומים בארץ, היא החליטה להתמקד בדיגיטל ולפנות בעיקר לצרכן הסופי, בדגש על נשים וצעירים. היא מתחזקת נוכחות משמעותית אונליין, והתכשיטים שלה הגיעו אפילו למגזין ווג. אז קפצנו לשיחה קצרה עם שלומית רוגל, הבעלים של מותג התכשיטים שנושא את שמה, ואחת הנשים המרשימות בענף שלנו.
אתם לא עוד חברת יהלומים, ספרי לנו על זה קצת.
זה נכון. אבא שלי היה אמנם יהלומן מסורתי שהתעסק ב-B2B, אבל לי תמיד היה חלום לפתח את הבייבי הזה, של עסק תכשיטים שמוכר ישירות ללקוח. זה עסק מאוד יצירתי, שדורש כל הזמן להמציא את עצמך מחדש. הקירבה למרכז היהלומים כאן עזרה לנו. זה יוצר ערך, ומאפשר לנו לייצר תכשיטים איכותיים יותר לעומת המזרח הרחוק. כיום, אנחנו מתמקדים בעיקר בדיגיטל, בדגש על המותג הצעיר, שנקרא שלומית רוגל.
ומה מייחד אתכם?
מה שמייחד את המותג הוא שאני משתוללת כמעצבת, ועושה מה שבא לי. אין חוקים. אני הולכת על עיצובים ושיבוצים שאני אוהבת באופן אישי, כמו שילוב צורות כמו טיפות ויהלומים עגולים. הרבה פעמים אני לוקחת עיצובים קלאסיים ומכניסה להם טוויסט. אני באה מתעשיית ההייטק, והפן ההנדסי בא לידי ביטוי גם בפתרונות עיצוב יצירתיים. בארץ, לעומת זאת, אנחנו מעצבים לרוב בהתאם לדרישות הלקוח.

מי הקהל שלך?
התעשייה שלנו עדיין גברית ברובה, וסטודיו רוגל יהלומים הוקם כדי לתת מענה לנשים חזקות שקונות לעצמן תכשיטים. העצמת הנשים חשובה לנו. בלוגו שלנו מופיע מעוין, כרמז לקלף של מלכת היהלומים. גם הטאגליין שלנו מעצים – You're as strong as a diamond.
יש עוד המון לאן להתקדם: התעשייה כולה צריכה להשקיע בהדרכה אמיתית ובקידום נשים. אני מגיעה ממקום שוויוני, וחשוב לי לקדם נשים בתעשייה שלנו. בשביל זה, חשוב לייצר ולשמור על רשת קשרים עם נשים חזקות.

איך פונים לנשים?
ה-B2C בימינו דיגיטלי לגמרי, הפגישות וגם המכירה. זה שונה מההתנהלות המסורתית של תעשיית היהלומים, ולא מדבר מספיק לנשים. נשים צריכות רגע לראות את התכשיט, להרגיש אותו, להבין מה הן רוצות. הן לא צריכות שימכרו להן את התכשיט, שיסבירו להן שאלו היהלומים הכי טובים או משהו כזה. יש כאן תהליך, שבו הנשים סומכות עליי שבחרתי עבורן את הטוב ביותר.
הרבה מהלקוחות שלי גם רוצות להגשים חלום, ומזמינות תכשיטים בהזמנה אישית. אני עוזרת להן להגשים את החלום הזה. זה מתחיל בציור, עובר למימוש והדמיה בתוכנת מחשב, ואז מייצרים את התכשיט.
ומה עם גברים?
יש טרנד חדש יחסית, של גברים שקונים לעצמם יהלומים. זה התחיל בספורטאים וראפרים, ואני נתקלת כיום בגברים שמתקשרים ורוצים לקנות תכשיטים לעצמם. הם לרוב מחפשים את הנוצץ, ורוצים יהלומים לבנים. אז התחלתי להכניס לאתר גם תכשיטי יהלומים לגבר, ואני מאמינה שזה יילך ויצבור תאוצה.

את חברה שפונה בעיקר לצעירים. איך זה מתבטא?
אנחנו מוכרים אונליין מרחוק, ושמים הרבה דגש על חווית האנבוקסינג [החוויה מרגע פתיחת האריזה]. אנחנו גם מתמקדים בנושאים שחשובים לצעירים, כמו קיימות. אנחנו לא מדפיסים ניירות ולא משתמשים בכלים חד-פעמיים, וממחזרים זהב ויהלומים איפה שאפשר. אנחנו מצייתים לאמנה של RJC, משתמשים רק ביהלומים טבעיים, ואך ורק ביהלומים שעברו בצינורות המקובלים. אלו נושאים שחשובים כיום לקהל הצעיר.

מבחינת טעם, לנשים צעירות יש טעם קצת שונה משל נשים מבוגרות יותר, שלרוב בוחרות תכשיטים יקרים יותר, או בהתאמה אישית.
איך את מייצרת ומגדילה את המכירות באינטרנט?
הפרנסה שלי היא 100% דיגיטל. יש לקוחות חוזרים, אך הרוב מגיעים אליי באינטרנט. מעל הכל, חשוב לדעתי לספר סיפור טוב וקוהרנטי. קחי אותי לדוגמה, בגיל 42 אני פתאום מוצאת את עצמי עושה טיקטוק.
יש לך טיקטוק?
כן. יש לי צוות דיגיטל שעובד, ואני אוהבת דברים מצחיקים. הכל שאלה של השקעה וזמן, אבל אני משחקת עם זה ונהנית. אני גם עושה שת"פים עם מפורסמות כמו אור שפיץ או נטלי דדון, התראיינתי בתכנית רדיו במיאמי, עיצובים שלי הופיעו ב"ווג". בסוף, זה כיף. אני בשלב של הכיף.