יוסף ״יוסי״ ידגר נולד בירושלים בערב ל״ג בעומר התרצ״ט (1939), למשפחה בוכרית. את שנות ילדותו הראשונות העביר בשכונת נחלת שבעה בירושלים. בהמשך, עברה משפחתו לשכונת פלורנטין שבתל אביב. הוא היה תלמיד מצטיין ואף קפץ שתי כיתות בבית הספר היסודי, אולם לאחר שאביו נפטר נאלץ לעזוב את בית הספר ולעזור בפרנסת המשפחה. הוא התגייס לצבא לפני שמלאו לו 17 שנים, ושירת כלוחם שריון במבצע קדש. לאחר שחרורו מצה״ל החל לעבוד כלוטש יהלומים במפעל של אהרון שוורץ ולאחר מכן אצל משה רבין ויעקב הרבסט.
בשנת 1963 נשא לאישה את רוזה. השניים עברו להתגורר במילאנו, שם עבד תחילה כשכיר בחברה לשיווק אבני חן של חמיו וכך החל לעסוק גם בתחום זה, לצד המשך העיסוק ביהלומים.
בשנת 1965 יצא לדרך עצמאית. פעילותו העסקית בקנייה ומכירה של יהלומים ואבני חן הביאה אותו עד מהרה למקומות רבים בעולם. את היהלומים שמכר רכש בעיקר בישראל, ואת אבני החן רכש ברחבי העולם, מקולומביה עד תאילנד. יוסף ידגר התמחה בשוק האיטלקי, אך הגיע למקומות רבים בעולם – ניו יורק ואנטוורפן ואף יפן ואיראן. כמו כן רכש את אחת מהחבילות הראשונות של יהלומי מלס שיוצרו בסורט שבהודו.בשנת 1974 חזר לארץ ופתח משרד מצליח שעסק בעיקר בקנית יהלומים מלוטשים ושיווקם, אך גם בייצור סחורות מכל הסוגים: טייפרים, בגטים, אבנים גדולות יקרות וצבעי פנסי מכל הסוגים. בשנות השמונים החל לעבוד גם בשותפות עם משרדים באנטוורפן ובניו יורק, ובמקביל החל לעסוק גם בכרייה, ליטוש ושיווק של אבני חן. בשנות התשעים המשיך להרחיב את פעילות משרדו לשווקים חדשים כגון רוסיה וסין.
יוסף ידגר נחשב לבעל ידע גמולוגי נדיר ורחב היקף ובעל זיכרון יוצא דופן לסחורות שאיפשרו לו לזכור במדויק אבנים שראה שניים שלושה עשורים קודם לכן. הוא נימנה עם הראשונים בישראל שעסקו ביהלומים בצבעי פנסי לסוגיהם, ונהג לבקר דרך קבע במכירות פומביות חשובות ברחבי העולם.
בשל הידע הייחודי שלו ובשל יושרו ונועם הליכותיו, פקדו את משרדו קונים מכל העולם. רבים מהעוסקים בענף היום עשו את צעדיהם הראשונים במשרדו ועבדו עמו בשותפות. יוסף ידגר נפטר בשנת 2015, ימים ספורים לפני יום הולדתו ה-76. הוא הותיר אחריו את אשתו רוזה, ילדיו – אופיר, אלון – הממשיך את דרכו בענף היהלומים, ואריאלה ושלושה נכדים.
מאת: שירה עמי