סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארצות הברית (CBP) פרסמה ב-30 בספטמבר צווים (WRO) האוסרים על ייבוא חמישה מוצרים שונים, המיוצרים לטענתה בעבודות כפייה. ברשימת המוצרים כלולים זהב שנכרה ידנית במזרח הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו (DRC) ויהלומי גלם שנכרים בשדות היהלומים מרנגה שבזימבבואה.

בהודעה לעיתונות, מסרה סוכנות המכס והגנת הגבולות כי "חלק מרכזי במשימתנו הוא לחזק את לגיטימיות המסחר והנסיעות. הנפקת חמשת הצווים מראה כי כאשר אנו חושדים שמוצר מיוצר באמצעות עבודות כפייה, אנו מורידים אותו מהמדפים בארה"ב".

זימבבואה הגיבה לחרם בשבוע החולף, והאשימה את ארה"ב בבורות. דובר ממשלת זימבבואה, ניק מנגוואנה (Nick Mangwana), מסר ל-Mining Weekly, כי "חבל שהרשויות בארה"ב הטעו או הוטעו לחשוב שזימבבואה כורה יהלומים באמצעות עבודות כפייה. כממשלה, אנו סולדים לחלוטין מכל עבדות או שעבוד. הטענה כי בזימבבואה מתקיימת עבודת כפייה ממוסדת היא זדונית, או פשוט נבערת".