ענקית היהלומים דה בירס (De Beers) מכרה יהלומי גלם בשווי 660 מיליון דולר בסייט הראשון של 2022 – סכום כמעט כפול מהמכירות בסייט של דצמבר 2021, שהסתכמו ב-336 מיליון דולר, ונתון דומה למחזור המכירות הראשון של 2021, שהסתכם ב-663 מיליון דולר, כך דווח ב-IDEX Online.

מנכ"ל קבוצת דה בירס, ברוס קליבר (Bruce Cleaver), אמר כי "כצפוי, נרשמה צמיחה חזקה בביקוש הצרכני לתכשיטי יהלומים בעונת החגים של סוף השנה. כתוצאה מכך, הביקוש החזק ליהלומי גלם נמשך במחזור המכירות הראשון של השנה, בשעה שהקניינים התמקדו בחידוש המלאי, ההולך ואוזל".

על פי הדיווחים, דה בירס העלתה בסייט האחרון שוב את מחירי הגלם, ב"אחת מהעלאות מחירי היהלומים האגרסיביות ביותר בשנים האחרונות", כך דווח ב-Mining Weekly, שהסתמך על עדויות של גורמים "המכירים מקרוב את הנושא". המחירים במכירה שערכה דה בירס בבוצוואנה עלו על פי הדיווחים ב-8%. המחירים של יהלומים גדולים יותר התייקרו בכ-5%, וחלק מיהלומי הגלם הקטנים יותר התייקרו בשיעור של עד 20%.