אלון פרוכטר, דור שלישי בתעשיית היהלומים ומעמודי התווך של מגזר הגלם בישראל, הלך לעולמו בחטף, והוא בן 48 בלבד.
אלון פרוכטר נולד בישראל ב-1966. סבו – יהודה פרוכטר, היה ממייסדי תעשיית היהלומים בארץ ישראל, ולימים מראשוני בעלי סייט דילר. אביו – דני פרוכטר, הצטרף לתעשייה ב-1963, היה לאחד מראשוני הבוקעים בענף, וב-1998 קיבל גם הוא סייט מהסינדיקט.
אלון הצטרף לאביו כבר בהיותו בן 17, פיתח מומחיות ומיומנות ראשונים במעלה בהבנת יהלומי הגלם, והיה מהבודדים בעולם שעסקו במגזר הפריפרינג (אבנים לניסור וביקוע).
מקצועיותו של אלון פרוכטר זכתה בהכרה בין לאומית. הוא מצא את הדרך גם לגור בארץ וגם להימנות עם המובילים בעולם בתחומו, תוך שהוא משכיל לשלב את הידע המקצועי שלו עם תמיכה ביצרנים רבים, להם סיפק גלם ואשראי. הוא עבד משעות השחר עד שעות הלילה המאוחרות – קנה גלם מרובה פיקסים מייד שנייה ושלישית, ניקד אותו במיומנות, ניסר, מיין ומכר ליצרנים באופן שאיפשר רווח גם לו וגם להם.
אלון פרוכטר ידע לנצל משברים כמנוף להתקדמות. כך למשל, כאשר נעצר המסחר בעקבות הפיגוע במגדלי התאומים, נסע לבלגיה וקנה כמויות גדולות מאוד של גלם. בדיעבד התברר, כי הצעד היה נבון והיטיב גם אתו וגם עם היצרנים שעבדו אתו. כך עשה גם בימי המשבר הפיננסי הגלובלי, שפרץ ברבעון האחרון של 2008. בשעה שרבים צמצמו את מצבת העובדים במפעלים ובמשרדים, המשיך להעסיק את כל העובדים ולשלם את מלוא המשכורות באמונה, שהענף יתגבר על המשבר ויתאושש.
אלון פרוכטר סיפק גלם לכ-40 או 50 יצרנים. יש בהם האומרים, שעל אף שהוותק שלהם בתעשייה אינו נופל משלו ואולי אף עולה עליו, אין הם מסוגלים למיין את האבנים ולנקד אותם באופן נכון ורווחי כפי שהיה עושה אלון.
בנוסף לידע המקצועי הנרחב עסק אלון פרוכטר במעשי חסד. הוא תרם בנדיבות ובצניעות לכל פונה ולכל עמותה.
אלון פרוכטר הוא גם בן הדור השלישי ליקירי תעשיית היהלומים: בשנת 1997 העניקה התאחדות תעשייני היהלומים את התואר יקיר תעשיית היהלומים לסבו – יהודה פרוכטר ז"ל, ובשנת 2000 העניקה את התואר לאביו – דני פרוכטר, שהלך לעולמו בהיותו בן 56 בלבד.
אלון הותיר אחריו אם – רוחמה, אחיות – טל ועדי, בנות – יהלי ועמליה ואמן – שרון.
מאת: שירה עמי