תעשיית היהלומים של אנטוורפן דורשת "תמיכה מכרעת" מהממשלה, וזאת לאחר צניחה של 35% בייבוא יהלומי הגלם למדינה, בשל הסנקציות של מדינות ה-G7 על רוסיה.
מרכז היהלומים העולמי באנטוורפן (AWDC) דורש מימון מבנקים בלגיים (כמעט בלתי אפשרי כיום), מתן ויזות נוספות לעובדים זרים מומחים בתחומם, והנחיות ברורות יותר כדי לזרז את מעבר הסחורות במכס.
המנכ"לית החדשה של AWDC, קרן רנטמיסטרס (Karen Rentmeesters), אמרה כי הענף זקוק לתמיכה ממשלתית כדי ליצור סביבה עסקית נוחה, ולאפשר לתעשיית היהלומים הבלגית להתחזק בתחומי הקיימות והחדשנות.
"תעשיית היהלומים חווה משבר עולמי […] בנוסף, מתחים גיאופוליטיים הובילו לסנקציות של G7 על יהלומים מרוסיה, אשר פגעו במיוחד בתעשיית היהלומים הבלגית", אמרה רנטמיסטרס. "כשבוחנים את נתוני היבוא והיצוא, שהושפעו קשות מהחרם על יהלומים מרוסיה, רואים ירידה של 25% לעומת נתוני 2023, מ-32.5 מיליארד דולר ל-24.4 מיליארד דולר. אפילו בשנת 2023, נרשמה ירידה של 20% לעומת שנת 2022, כי הסחר ביהלומים מרוסיה כבר הצטמצם משמעותית מאז פרוץ המלחמה". היא הוסיפה כי גם מחירי יהלומי הגלם והיהלומים המלוטשים בעולם צנחו, כפי שבא לידי ביטוי בנתוני המסחר של אנטוורפן.
מרכז היהלומים העולמי של אנטוורפן (AWDC) מסר כי "בשל האיסור על מסחר ביהלומים מרוסיה, שנכנס לתוקף ב-1 בינואר 2024 בכל מדינות ה-G7 והאיחוד האירופי, סך ייבוא הגלם לאנטוורפן ירד ב-35%". לפני פרוץ המלחמה באוקראינה, יותר משליש מכלל יהלומי הגלם שיובאו לאנטוורפן הגיעו רוסיה, וחברות רבות בענף הבלגי ביססו את המודל העסקי שלהם על היהלומים הללו, שכעת אסורים למסחר.