חברת היהלומים לוקפה (Lucapa) מכרה לאחרונה שבעה יהלומים יוצאי דופן תמורת סכום כולל של 21.4 מיליון דולר, והשיגה מחיר ממוצע של 34.5 אלף דולר לקרט, במכרז שארגנה חברת סודיאם (Sodiam) בלואנדה.

בהודעה לעיתונות, נמסר כי שבעת היהלומים הגדולים, האיכותיים ובצבעי פנסי, הופקו ב-2021 ומשקלם הכולל 620 קרט. החברה מסרה כי "המחירים שהושגו עבור היהלומים מלולו משקפים את שוק היהלומים החזק בעקבות התפרצות המגפה ב-2020, ואת המשך התחזקות מחירי הגלם, בזכות מלאי גלם נמוכים וחזרת הביקוש הצרכני".

בעקבות המכירה, המכירות של לוקפה בששת החודשים הראשונים של השנה מסתכמות ב-38.8 מיליון דולר, במחיר ממוצע של 3,275 דולר לקרט. מנכ"ל לוקפה, סטיבן וות'רול (Stephen Wetherall), מסר כי "תוצאות המכירה יוצאת הדופן, שהייתה אירוע המכירה הבודד הגדול ביותר אי פעם של מכרה לולו, ממחישות את הביקוש החזק ליהלומים טבעיים גדולים ואיכותיים, כמו אלו המופקים במכרות לולו ומות'אה (Mothae)".