חברת היהלומים ג'ם (Gem Diamonds) הודיעה על הפקתו של יהלום גלם איכותי במשקל 202 קרט, בצבע D ומסוג IIa, במכרה היהלומים לטסנג (Letšeng) שבלסוטו.
מג'ם נמסר כי זהו היהלום השביעי במשקל 100 קרט ומעלה שהופק עד כה במהלך 2017 במכרה לטסנג, שהוא "מכרה קימברליט היהלומים בעל המחיר הממוצע הגבוה בעולם לקרט".
מוקדם יותר החודש, הודיעה ג'ם כי מכירות היהלומים ממכרה לטסנג רשמו עלייה שנתית של 19% ל-48.1 מיליון דולר, ברבעון השלישי של השנה שהסתיים ב-30 בספטמבר. הפקת היהלומים בלטסנג עלתה בתקופה זו ב-26% ל-30,774 קרט. לדברי ג'ם, ניתן לייחס את העלייה במכירות ל"ביקוש משופר ליהלומי גלם יקרים, שהועיל למחירים".
בתשעת החודשים הראשונים של השנה, הופקו במכרה לסטנג ששה יהלומים במשקל למעלה מ-100 קרט לאבן, לעומת ארבעה יהלומים בלבד מסוג זה ב-2016 כולה.