ענקית הכרייה ריו טינטו (Rio Tinto) תאריך את הפעילות במכרה היהלומים דיאביק (Daivik), השוכן בטריטוריות הצפון-מערביות של קנדה. על פי הדיווח ב-Mining Weekly, ריו טינטו הודיעה על "השקעה של 40 מיליון דולר בשלב הראשון של כרייה תת-קרקעית מתחת לבור הפתוח הקיים A21".
מנכ"לית חטיבת המינרלים בריו טינטו, שינייד קאופמן (Sinead Kaufman), אמרה כי "החלטתה של ריו טינטו להשקיע בפיתוח תת-קרקעי של ארובת A21 התקבלה על סמך היסודות הכלכליים המשכנעים שלנו, היכולת המוכחת שלנו לפתח בבטחה מכרות יהלומים בתנאים קיצוניים, ורקורד של הצלחה בסביבה התחרותית של תעשיית היהלומים העולמית. אלו חדשות טובות לעובדינו, שותפינו, הספקים שלנו והקהילות המקומיות בטריטוריות הצפון-מערביות".
הפקת היהלומים המסחרית במכרה דיאביק צפויה להסתיים ברבעון הראשון של 2026, והשלב הראשון של הכרייה התת-קרקעית בארובת A21 במכרה דיאביק צפוי לספק 1.4 מיליון קרט יהלומי גלם נוספים.
